Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Városligetet is beáldoznák a zuglói szocik, hogy együtt lophassanak a Fidesszel?

Ez a cikk több mint 8 éves.

Csütörtökön a zuglói képviselő-testület közgyűlése után Karácsony Gergely kétségbeesett írást rakott ki a Facebookra. A zuglói MSZP ugyanis a Fidesszel együtt megszavazott egy javaslatot, amely szerint Zugló támogatja a Városliget beépítését, sőt kötelezi az önkormányzati képviselőket, hogy fórumokat szervezzenek a terv népszerűsítésére.

20141010karacsony-gergely-kunhalmi-agnes-budapest.jpg

(Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

De nem csak erről szavaztak, ahogy Várnai László, zuglói önkormányzati képviselő írja a blogján. A két párt együtt „a Közbeszerzési Szabályzat vissza módosítását terjesztette be. Az ő általuk uralt, magánuradalomként kezelt Városgazdálkodási Zrt. 100 millió forintig ezentúl újra maga intézheti a közbeszerzéseit.”

És ha ez ne lenne elég, ahogy Várnai írja, a képviselő-testület „Szatmári Kristóf Fideszes képviselő anyukáját, Szatmáriné Jahn Angélát pályáztatás nélkül neveztette ki a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft.-nk igazgatójának. Ezentúl BKIK-ban (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – szerk.) nemrég csatát vesztő család a Bosnyák téri hétvégi önkormányzati piac sok száz milliós számla nélküli forgalma fölött is úr lesz, azt, hogy kinek és mekkora standja lehet, ezentúl ők mondják meg.”

A helyzet az, hogy ezzel nagyon úgy tűnik, Karácsony Gergely álma, hogy a két nagy párttal együttműködve, korrupció nélkül vagy a korrupció minimumával, példamutató intézkedéseket hozva vezesse Zuglót, szertefoszlott. Karácsony Gergely előtt eddigi legkeményebb politikai csatája áll, ami pontosan arról szól, megalkuszik-e, vagy beáll keményen egy nagyobb eséllyel bukó, mintsem nyertes akcióba a korrupt kétpárti alku ellen.

Bár még nem telt el 24 óra sem, de Karácsony kedvelőinek nem sok jó hírünk lehet, mert a polgármester meg sem említette a két másik előterjesztést a Facebookon, sőt a Klubrádiónak azt nyilatkozta, hogy a Városliget ügye „fontosabb, mint arról beszélni, hogy milyen helyi alku született az MSZP és a Fidesz között.” Mai bejelentése szerint pedig megvétózta a Városligetről szóló határozatot, de nem tudjuk a másik két döntést megvétózza-e. Ebből pedig arra következtethetünk, Karácsony még mindig a megegyezést keresi a szocikkal és a Fidesszel. Kérdés, ők akarnak-e megegyezést, illetve meg lehet-e egyezni velük anélkül, hogy engedné nekik a lopást.

Az MSZP budapesti és zuglói szervezete arra reagálva, hogy elfogadtak egy nyilatkozatot arról, hogy támogatják a Városliget beépítését, közös közleményt adott ki. Ebben lényegében azt mondják, hogy nem támogatják a Városliget beépítését, sőt elutasítják azt, csak közben mégis tárgyalni szeretnének a Liget beépítéséről. Kicsit furcsa érvelés. Sajnos a másik két szavazásról ők sem nyilvánítottak véleményt.

A közleményt zuglói részről az a Tóth Csaba zuglói MSZP-elnök, országgyűlési képviselő jegyzi, akit a közvélemény még a Vas megyei fiktív tagbeléptetések ügyében ismert meg, amikor is kamu párttagok beléptetésével akarta átvenni a helyi elnökséget. Tóth lebukott, de közben felfelé bukott, ugyanis ezután tette át a székhelyét Zuglóba és lett a helyi szervezet elnöke, majd egyéniben országgyűlési képviselő. A korábban Hagyó Miklós, most Mesterházy Attila emberének tartott képviselő korrupciógyanús ügyeiről már 2010-ben is cikkeztek a lapok.

Pont ezért érthetetlen, és sajnos pont ezért érthető is, hogy a fővárosi és eddig az országos MSZP is miért nem engedi el Tóth Csaba kezét. Pedig egy ilyen pálfordulást, mint amit a Liget ügyében bemutatott az MSZP, valamint az olyan emberek nemhogy a pártban, de ráadásul az országgyűlési frakcióban tartása veszi el a bizalom megszerzésének legkisebb esélyét is a párttól.

A legrosszabb az egészben pedig az, hogy hiába van benne a mutyiban a zuglói Fidesz is, ez senkit nem érdekel, mert a Fideszről mindenki tudja, hogy lop, ez már nem veri ki senkinél a biztosítékot.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 220 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.