Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha a Fidesznek nincs köze a kopaszokhoz, írjon ki népszavazást a vasárnapi zárvatartásról

Ez a cikk több mint 8 éves.

A Fidesz azt állítja, semmi közük nincsen azokhoz a kopasz fiatalemberekhez, akik közül többen a párt alelnöke által vezetett Ferencváros biztonsági cégében, a Fradi Securityben dolgoznak. Azt is állítják, nincs közük ahhoz a nőhöz, aki a kopasz fiatalok segítségével megelőzte az MSZP szóvivőjének, Nyakó Istvánnak a kérdésbeadását. Sőt, azt is állítja a Fidesz, nincs közük a korábbi kérdésbeadásokhoz sem, amik mind furcsa körülmények között gáncsolták el az MSZP vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kérdését, hogy aztán ezekből a kérdésekből soha ne írjanak ki népszavazást.

dbzol20160223012-1024x682.jpg

(Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Persze higgyen nekik, akinek 7 anyja, 3 sárkány ükapja és 4 feje van.

De azért mégis van valami. Ha a Fidesz tényleg le akarja mosni magáról azt az undorítóságot, azt az erőszakot, ami tegnap a Nemzeti Választási Bizottság épületében történt, van egy módja, hogy bebizonyítsák, hogy tényleg nincs közük ehhez. A népszavazási törvény lehetőséget ad arra, hogy a parlamenti többség kezdeményezzen népszavazást.

Ha a Fidesz valóban igazat mondana arról, hogy nincs közük a választási irodában a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazás beadását megakadályozó férfiakhoz, akkor egyszerűen kétharmados többséggel, az ellenzék támogatásával napirendre venné az MSZP népszavazási kérdését, és a többségével élve kiírná a népszavazást.

Ha ezt nem teszi a Fidesz, akkor onnantól kezdve, minden „nincs nekünk ehhez közünk, Kubatov Gábor éppen nyaralt” típusú nyilatkozat csak bla-bla.

Tessék kiírni szépen a népszavazást, ha a Fidesz komolyan gondolja, hogy demokrácia van, mert demokráciában nem verőlegények, hanem a nép lányai és fiai döntenek.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 160 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.