Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Demokrácia felfüggesztve – leszedték a Választási Iroda épületét jelző táblákat

Ez a cikk több mint 8 éves.

Létrákkal és plakátokkal felszerelkezve érkeztek dél körül aktivisták a Nemzeti Választási Iroda épületéhez, ahol az épület ajtaján, falán és ablakain körülbelül 20 plakátot helyeztek el. A plakátokra, amelynek betűtípusa megegyezett a kormányzati kommunikáció plakátjaival, az alábbi szöveg van írva:

A közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontásokat elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel.

Az aktivisták a tegnapi incidensre reagáltak, amikor is 10-15 izmos fiatalember (köztük a Fidesz-alelnök Kubatov Gáborhoz köthető Fradi Security legalább két alkalmazottja) elállta az MSZP-s Nyakó István útját, hogy elsőként beadja a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kérdését. Így elsőként egy korábbi fideszes alpolgármester felesége és Kubatov Gábor titkárának osztálytársa adta be a kezdeményezést, hasonlóan a korábbi esetekhez, amelyekben sosem indult el a népszavazási aláírásgyűjtés. Az aktivisták között feltűnt Gulyás Márton, a Slejm nevű Youtube-műsor készítője, a Krétakör korábbi ügyvezetője is.

A rendőrség a tegnapi nappal szemben ma kiérkezett. Közben az aktivisták leszedték a Nemzeti Választási Irodát jelző táblákat, a rendőrség igazoltatta az aktivistákat, majd elengedték őket. Gulyás Mártont pedig előállították rongálás bűncselekménye miatt az V. kerületi rendőrkapitányságon.
nvi.jpg

Amint megtudunk valamit, frissítjük a cikket.

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 170 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.