Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A magyar politikusokat tényleg nem érdekli a magyar nők elleni erőszak?

Ez a cikk több mint 8 éves.

Lázár János szerint örülhetünk a kerítésnek, hiszen így a menekültek nem erőszakoskodhatnak nálunk, Novák Előd pedig Bécsben oszt önvédelmi gázsprét – mindeközben pedig 2015-ben 50 nő halt meg családon belüli erőszak következtében Magyarországon.

12496285_944671915615450_4290568443036863952_o.jpg

(Fotó: Facebook / Novák Előd)

A szilveszterkor Kölnben elkövetett bűncselekmények, mint azt már sokszor leírtuk, borzalmas cselekménysort alkotnak, amelyet most már biztosan, főként külföldiek, a beazonosított gyanúsítottak alapján elsősorban észak-afrikai férfiak követtek el. Persze lehet és kell arról vitatkozni, hogy az elkövetők származásából mi és hogyan olvasható ki, és milyen cselekvéseket kell ennek ösztönöznie, de ez a nők védelmében hozott általános intézkedések nélkül nem más, mint az áldozatok szenvedéseinek kihasználása. Nem lehet csak és kizárólag az elkövetők bőrszínével és vallásával foglalkozni úgy, hogy a nők elleni erőszak megakadályozásával egyáltalán nem foglalkozunk. Sőt, fájdalmas és emberéleteket követelő hazugság úgy tenni, ahogy a magyar jobboldal politikusai tesznek, mintha az erőszak csak és kizárólag Európán kívüliek vagy „nem-keresztények” sajátossága lenne, miközben Magyarországon is súlyos társadalmi probléma a nők elleni erőszak, még ha erről nem is illik beszélni.

Ennek a végtelenül káros megközelítésnek a két legszebb példája Novák és Lázár. Novák például ahelyett, hogy pénteken Bécsben oszt önvédelmi fegyvert, elmehetett volna annak a kórházigazgatónak a tárgyalására, aki sósavval öntötte le barátnőjét . Ott esetleg találkozhatott volna olyan nőkkel, akik szívesen fogadnának önvédelmi fegyvert. A magyar nők közel fele mondja azt, hogy érte szexuális zaklatás vagy erőszak életében. Talán ez megér annyit, hogy Lázár ne nyugodjon meg, hogy a „muszlimok” kinn tartásával megoldott a nők elleni erőszak ügye Magyarországon.

Mert lenne dolgunk itthon is.

Az a megközelítés, amely a nők elleni erőszakot csak és kizárólag „külföldi, menekült, idegen, arab vagy muszlim” sajátosságként, csak és kizárólag az országon kívül létező problémaként próbálja kommunikálni maga a nagybetűs hazugság. Márpedig a magyar politikusok, miközben persze reagálhatnak a kölni eseményekre, azért elsősorban azért kapják a fizetésüket, hogy a magyar állampolgárok jólétét segítsék elő, például tegyenek az erőszak minden fajtája ellen.

Erről még sincs szó. Egyetlen intézkedés vagy félmondat se született, a fröcsögve muszlimozó és bevándorlózó jobboldali pártok és médiáik részéről, a nők elleni erőszak ügyében a kölni tragédia óta. Ők a magyar problémákat nem kívánják meglátni, sőt a kölni tragédiát arra használják, hogy bemutassák, itthon minden rendben van. Pedig nincs.

Magyarországon a nők 20 százaléka esik nemi erőszak áldozatául élete során, és további legalább 20 százalék azok aránya, akiket megkíséreltek megerőszakolni. A nők 30-50 százaléka él meg szexuális zaklatást a munkahelyén az EU-ban. Magyarországon, ahol a megfelelő jogszabályok és eljárások hiányoznak, ez az arány feltehetőleg magasabb, és még sorolhatnánk a félelmetes statisztikákat egy olyan közügyben, amit hallgatás övez hazánkban.

A kölni erőszak után írtam egy cikket, amit sokan félreértettek, de most talán érthetővé válik. Ami Kölnben történt ugyanis, még ha nagyrészt muszlimok is követték el, a nők elleni erőszak esete, és bár kimondhatjuk, hogy az olyan országokból jövő állampolgárok, ahol a női emancipáció gyerekcipőben jár vagy nem létezik, ahol más a társadalmi elfogadottsága az erőszaknak, hozzájárulhatott a kölni vagy más esetekhez, de a védelmi intézkedések 99%-a nem az elkövető származásáról kell hogy szóljon, hanem a nők védelméről. Ebben pedig van dolgunk.

Novák Elődnek nem Bécsbe kéne mennie gázpisztolyt osztani, amikor itthon is lenne dolog a nők védelmében. Lázár Jánosnak pedig nem kerítéssel kéne a magyar nőket védeni a miniszterelnökség vezetőjeként, hanem jogszabályokkal, kiállással, a társadalmi önvédelem szabályainak megerősítésével, prevencióval, a bántalmazottakat segítő programok, intézmények, szervezetek támogatásával.

Nem beszélhet úgy egy magyar politikus a kölni erőszakról, hogy egy szava nincs a magyarországi nők védelméről, mert az álszentség.

A kölni és más támadásokat el kell ítélni, az elkövetőket (és nem minden muszlimot, külföldit, arabot, menekültet, hanem az elkövetőket) el kell ítélni, de ez semmit se ér a jövőre nézve, ha nem teszünk meg mindent a szexuális zaklatások és erőszak áldozatai védelmében, ha nem hozunk intézkedéseket a nők védelmében.

 

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 109 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.