Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Százezer magyar férfit kasztrálna a Fidesz-KDNP óbudai polgármestere

Ez a cikk több mint 8 éves.

A Facebookról eltüntette a bejegyzését, de a Mandiner megőrizte az utókornak Bús Balázs, óbudai Fidesz-KDNP-s színekben megválasztott polgármester bejegyzését.

„A terroristáknak azonnali halálbüntetés! És a nőket erőszakolókat pedig tessék kasztrálni. Teljesen felesleges a börtönökben terrorista képzéseknek helyet, ételt és meleget biztosítani.”

bus_balazs.jpg

(Fotó: Válasz.hu)

Reméljük Bús Balázs a nők elleni erőszak ügyében való fellépését nem csupán a muszlimokra vagy a bevándorlókra terjesztené ki, és ugyanolyan erélyesen kíván fellépni a nők elleni erőszak ügyében, függetlenül az elkövető származásától, vallásától. Ugyanis, ha jól tudjuk, nem számít az elkövetésnél súlyosbító tényezőnek Magyarországon, ha valaki muszlim például.

Évente 300-400 esetben indít nyomozást erőszak gyanúja miatt a rendőrség, 250 esetben jut el vádemelésig a dolog. És tudjuk, ennél lényegesen több az olyan ügyek száma, amely el se jut a rendőrségig. Évente önbevalláson alapuló, anonim adatok alapján 100 ezer fölött is lehet a szexuális erőszakok száma (a kéretlen tapintástól, a behatolásig). Párkapcsolati, családon belüli erőszak ügyében ennél több esetben nyomoz a rendőrség 2011-ben majd 3000 esetben. Bár a fenti szövegből nem derül ki pontosan, Bús Balázs őket is kasztrálná-e. Ha mindannyiukat kasztrálni akarná Bús Balázs, bőven meglesz a 100 ezres szám.

Mondhatnánk most, hogy félre a tréfát, csakhogy ez nem vicces. A vakkomondor országában nem vicces, hogy a főváros egyik kerületének kormánypárti polgármestere agyban odáig jut el, hogy erőszakolás=bevándorlók. Mindezt egy olyan országban, ahol iszonyatosan komoly probléma a nők elleni erőszak, és ahol a társadalom nem igazán hajlandó erről beszélni, a helyzet súlyosságát tudomásul venni.

Persze a megoldás nem is a kasztrálás lenne, hanem a társadalom tudatformálása, hogy a nők merjék felvállalni, ha erőszak érte őket, és ne maradjon az áldozaton a társadalom stigmája, hogy ne az áldozatot hibáztassuk, hanem az erőszaktevőt. A rendőrök és más szakemberek jobb felkészítése, a jogi környezet megváltoztatása, és még számos a kasztrálásnál jobb megoldást lehetne mondani.

Bús Balázs a Fidesz politikusai közül az egyik legkorrektebb és legmérsékeltebb képviselő, ez a bejegyzés viszont menthetetlenül buta és erőszakos. Nyilván már közlője is megbánta, ezért törölte (köszönet a Mandinernek, hogy megőrizte), de ez a bejegyzés jól mutatja, hogy a Fidesz legfelső köreiben is mennyire hat a gyűlölet, a butaság, és mennyire el van engedve a harag gyeplője.

Az elmúlt tíz évben 600 nő halt meg Magyarországon párkapcsolati erőszakban. Több ember, mint ahányan a terrorizmus áldozatai lettek Európában. Lehet, erről is kéne beszélni a menekültek ellen való értelmetlen uszítás mellett. Mégiscsak a Magyarországot jó 5 éve vezető kormánypártról beszélünk.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.