Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nemzetmentés-kompatibilis párválasztás helyett boldog családban felnövő gyerekeket!

Ez a cikk több mint 8 éves.

„A fiatal művész zseniális logikával tette egyértelművé a nemzetmentés-kompatibilis párválasztás egyedüli módját.” – írja Dúró Dóra a Facebookon, a Jobbik IT képpályázatának a Képviselői Irodaházban Kövér László engedélyével kiállított győztes képéről, amely annyit üzen a homoszexuális szülők gyerekeinek, hogy ne fogadják el a szüleiket.

duro.jpg

(Fotó: Dúró Dóra Facebook-oldala) Képaláírás: Kirakó homoszexuális szülők gyerekeinek számára

Igen, jól érti a kedves olvasó, a magát családbarátnak álcázó jobboldal büszkén vállalja: ha nem tetszik neki egy család összetétele, akkor azt tönkre kell tenni.

Azt már megszokhattuk, hogy a magyar közbeszédben szabad buzizni negatív felhanggal, az sem szokatlan, hogy kormányzati szereplők nyíltan kiálljanak a másság toleranciája és efféle hülyeségek ellen. Azt is látjuk, hogy a magyar jobboldal a családokat nem félti a szegénységtől vagy a családon belüli erőszaktól, csak a buziktól. Akkor se fogadhassanak örökbe, ha látjuk, hogy az elmúlt 25 évben szisztematikusan szétvert gyerekgondozásban, szociális ellátásban milyen károk érhetik a gyereket. Mindegy, ha szenved, csak a buzikhoz ne kerüljön.

De az új szint a politikában, amikor egy politikai párt büszkén feszít egy saját maga által készített (minő meglepetés: a Jobbik IT rajzpályázatát a Jobbik IT tagja nyerte meg) kép előtt, amelynek üzenete az, vegyük rá a gyerekeket, hogy ítéljék el szüleiket azért, mert homoszexuálisok. Normálisak vagytok? Ez a családbarát politika?

Én őszintén nem tudom, hogy a nemzetmentés-kompatibilis párválasztás miért fontosabb, mint hogy gyerekek jó körülmények között, szerető családban, akár szerető szivárványcsaládban nőjenek fel. Igen, a demográfiai problémák fontosak, de nem hinném, hogy ezen az segít, ha bizonyos embereket kizárunk a család fogalmából, bizonyos családokat eltiltunk a családi létből, sőt, ezeket a már létező családokat még szét is próbáljuk verni.

Mi lenne inkább, ha elfogadnánk azt, vannak Magyarországon olyan családok, amelyekben mindkét szülő ugyanahhoz a nemhez tartozik, támogatnánk őket, hogy tisztességesen, szeretetben felneveljék a gyereküket? Mi lenne, ha a homoszexuálisok elleni uszítás helyett mondjuk pénzt költenénk a gyerekvédelemre, hogy a pár elhivatott szakember mellett ne kiöregedett portások és kocsmai pultosok, hanem szakemberek végezzék benne a munkát? Vagy legalább normális felnőttképzéssel átképeznénk embereket szakembernek? És mi lenne akkor, ha a homoszexuális párok is vállalhatnának gyereket, fogadhatnának legálisan örökbe, teljesítve a kritériumokat, amik az örökbefogadásnál elvileg egy heteró párnak is teljesítenie kell?

Valójában annyi történne, hogy több gyerek kerülne normális körülmények közé, mintával a szerető családról, mintával arról, milyen az, amikor nem nélkülözni kell. Ha felnőne egy ilyen generáció 10-20 ezer tagja, akkor nekik nem lenne nagyobb kedvük vajon a gyerekvállaláshoz, mint azoknak, akik a jelenlegi strukturálisan lélekvesztő gyerekellátás intézményeiben szenvednek?

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.