Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Simicska kontra Orbán és Vajna: mindegy, a végén úgyis egy oligarcha veszi meg a TV2-t

Ez a cikk több mint 8 éves.

Csütörtökön először a Fidesz által kaszinó-koncessziókon és adókedvezményeken felhizlalt Andy Vajna, majd a korábban közbeszerzéseken és útépítéseken állami milliárdokkal kistafírozott Simicska Lajos közeli üzlettársa jelentette be, megvette a TV2-t. Mivel korábban Simicska adta a pénzt a jelenlegi tulajdonosoknak a csatorna megvásárlásához, feltehetően élt valamifajta opciós joggal és valóban övé a tévé.

Fotó: Túry Gergely / HVG

Röhöghetünk, hogy Simicska faszagyerek, és hogy kibaszott Orbánnal, de ez csak pár percig tartson. Aztán nézzük meg, mi történik valójában az országban.

Oligarchák, akik az adófizetők pénzén szerezték vagyonukat, versenyeznek egy tévéért, hogy lehetőségük legyen manipulálni a híreket, félrevezetni az embereket, elhallgatni a lényeget.

Pontosan tudjuk, honnan van erre a pénz, és nem tisztességes vagyonokból, és azt is tudjuk, nem üzleti, hanem politikai befektetés a TV2 megvásárlása.

Ez az egész sztori arról szól, hogy a korrupt oligarchák hogyan versenyeznek a nagyobb médiaelérésért, hogyan versenyeznek azért, hogy utána elhallgassanak tényeket, hazugságokat írjanak, épp ahogy a kedvük diktálja.

A saját adóforintjainkból építik ki a hazugság rendszerét, a fejünk fölött, ellenünk. Ez a TV2 megvásárlásának a sztorija, és semmi vicces nincs benne az első mosolyok után. Csak az elnyomás és a korrupció az, amiről a sztori szól.

(És akkor még nem is beszéltünk a szólásszabadság hőséről, az RTL Klub volt vezéréről Dirk Gerkens-ről, akinek anno állítólag a családját is fenyegette a Fidesz, most pedig a Vajna- és Orbán-féle TV2-höz igazolt volna.)

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több cikket olvasni az oligarchák harcáról, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.