Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Magyaroszág nem a Tiborcz Istvánok, nem a Rogán Antalok országa” – mozgalmi zászlót bontott Magyar Péter

Petőfi Sándor és társai új világot álmodtak, ahol szabad a sajtó, felelős kormány dönt a közügyekről és mindenki egyenlő, kezdetben őket is kinevették – kezdte beszédét Magyar Péter az Andrássy útra szervezett zászlóbontó demonstrációján. A politikai sokféleség ellenére is összefogó ’48-as magyarokról is megemlékezett Magyar, aki szerint ma is van ennek tanulsága:

„Magyaroszág nem a Tiborcz Istvánok, nem a Rogán Antalok országa.”

Tömeg a Magyar Péter által szervezett március 15-i tüntetésen
Fotó: Hardy Anna / Mérce

Magyar szerint a korrupció miatt félő, hogy a mostani, utolsó EU-s támogatási ciklusból úgy fogunk kijönni, hogy egy marék oligarchán kívül senkinek nem marad pénze, ezért le akarja váltani Polt Pétert, és csatlakozni az Európai Ügyészséghez. A kormány családpolitikáját kritizálva a politikus kifejtette, hogy a kormánypárti propaganda ellenére a születésszám csökken, amit csak egy élhető, jövőképpel rendelkező ország visszafordítani. Ezzel kapcsolatban a szülészeteken uralkodó patriarchális hozzáállásra is utalt, kijelentve, hogy

jelenleg öregedő férfiak döntenek a szülő nők helyett.

Tömeg a Magyar Péter által szervezett március 15-i tüntetésen
Fotó: Hardy Anna / Mérce

A családalapításra való ösztönzés érdekében Magyar átfogó bérlakásprogramot jelentett be.

A frissen zászlót bontó Magyar elindítja a Talpra magyar! mozgalmat, amiből pártot kíván alakítani.

Magyar Péter zászlót bont és beszédet mond március 15-én
Fotó: Hardy Anna / Mérce

Rendbetenné az oktatást is, mégpedig a szakszervezetek és a többi érintett bevonásával. Az egészségügyben és a szociális szférában is átfogó átalakításokat végezne Magyar, leváltaná az orvosbárókat, felszámolná a gyakran „középkori ispotályokhoz hasonló állapotokat”, lerövidítené a várólistákat,  megakadályozná a fiatal orvosok elvándorlását, és önálló egészségügyi és szociális minisztériumot állítana fel.

Kőszeghy Ferenc interjút készít a Magyar Péter által szervezett március 15-i tüntetésen
Fotó: Hardy Anna / Mérce

Magyar Péter arról is beszélt, hogy az ukrajnai háborúból ki kell maradni, de segíteni kell az ukrajnai menekülteket, valamint azt is látni kell, hogy Oroszország indított támadó háborút. Magyar újra megbízható NATO-taggá tenné az országot. Magyar szerint a KArmelitában sem gondolják komolyan, hogy attól, hogy naponta tízszer kiírják Facebook-ra, hogy békét akarunk, attól véget ér a háború. A Mérce becslései alapján mintegy 20 ezer ember gyűlt össze Magyar Péter beszédére.

Címlapkép: Tömeg a Magyar Péter által szervezett március 15-i tüntetésen Fotó: Hardy Anna / Mérce