Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Márton „Csoki”: „biztos vagyok benne, hogy a szörnyek most nagyon félnek.”

Hősök tere A magyar Youtube egyik leginkább követett politikus-videós párosának egyik tagja, Szabó Márton „Csoki” a mikrofonhoz lépve azt mondta, „azt gondoltuk, egy modern, civilizált társadalomban ilyen nem fordulhat elő […] valaki a hatalmát arra használja, hogy egy elítélt, szörnyeteg barátját visszaengedje a gyerekek közé.”

Közölte, nagyon fontos, hogy mindezt végül nem hagyta szó nélkül a társadalom.

„Ez a két hét rámutatott, hogy Magyarországot magára hagyták azok, akiket közös ügyeink intézésével bíztunk meg, akik feladataik helyett inkább a hatalmi harcokkal foglalkoznak. Ebben élünk 35 éve.”

Reflektált Havasi Bertalan korábbi szavaira is, amikor Magyar Péternek azt üzente: „reménytelen helyzetben lévő, kétségbeesett emberek próbálkozásaival a kormány nem foglalkozik.”

Szabó szerint ma a tüntetők megmutatják, „vannak az országban még, akiket érdekel a kétségbeesettek, a reménytelen hangja.”

Szólt az áldozatokhoz is, „reméljük, hogy eljut hozzátok üzenetük: nem vagy egyedül! Egyszerre negyvenezer ember emeli fel a hangját érted.”

Majd kezdeményezésére a tömeg azt kezdte kiabálni: „nem vagy egyedül!.”

Hangsúlyozta azt is, eddig egyetlen kormány sem igyekezett megoldani a gyermekbántalmazás kérdését, „de biztos vagyok benne, hogy a szörnyek most nagyon félnek.”

Erre a mondatra a tömeg a „féljetek!” skandálással reagált.

Szabó szerint viszont a félelmük csak addig tart, amíg el nem felejti a közvélemény a teljes ügyet. Szerinte a botrányt fenn kell tartani, pusztán azért, hogy ne ismétlődhessen mindez meg. Végül három kérdést szögezett a hatalmon lévőknek:

  1. Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek emberhez méltó körülmények között nőhessen fel?
  2. Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek minőségi, és életre felkészítő oktatást kapjon?
  3. Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják?

Azt is bejelentette, Youtube-os műsorvezető társával megcsinálták a haromkerdes.hu-t egy oldalt, ahol ezt a három kérdést mindenki elküldheti választott képviselőjének.

Emlékeztett mindenkit, megvan a hatalmuk, hogy a témát életben tartsák és kiköveteljék a változást.

Címlapkép: Fotó: ZSHOWtime, élő