Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ezeket posztolták az influenszerek korábban a kegyelmi ügyről

Rendhagyó módon ezúttal nem politikusok, hanem a közösségi médiában magas eléréssel rendelkező influenszerek fognak beszélni a tüntetésen. Így például az Instagramon csaknem 180 ezerrel rendelkező, mindennapi élethelyzeteket parodizáló és olykor politikával is foglalkozó csatorna, a Nemakarokbeleszólni három alkotója is fel fognak szólalni, Fancsikai Eszter, Bányai Judit és Tapasztó Orsi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@nemakarokbeleszolni által megosztott bejegyzés

Vagy ott lesz a korábban Karácsony Gergellyel is interjút készítő, a YouTube-on mintegy 250 ezer feliratkozóval rendelkező Zshowtime, azaz Osváth Zsolt is, aki az Instagram-oldalán a személyes történetén keresztül, az egykori állami gondozott szemszögéből mondta el, miért haragszik a volt köztársasági elnökre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Osváth Zsolt / YT: ZSHOWtime (@osvvath_zsolt) által megosztott bejegyzés

A szintén többszázezres feliratkozószámmal rendelkező Jólvanezígy és Fókuszcsoport nevű YouTube-csatornák közéleti témákat is megvitató influenszerei, Szabó Márton, illetve Nagy Ádám is beszédet fognak mondani a tüntetésen. Szabó Márton a Jólvanezígy csatornán így fogalmazott arról, hogy miért tartja fontosnak a tüntetésen való részvételt:

„Szeretnénk egy jobb országban élni, ahol a gyerekeket nem lehet csak úgy megerőszakolni, meg a rendszerek nem úgy néznek ki, hogy mindenféle szörnyetegek bekerülnek a rendszerbe, és aztán évtizedeken keresztül ott működhetnek.”

A felszólalók között ott lesz Pottyondy Edina is, aki szatirikus videóban elemezte a kegyelmi ügyet és Novák Katalin lemondásának esetét.

A tüntetésre bejelentkezik majd Azahriah, zenész is, akiről a minap Orbán Viktor egyszer csak törölte a TikTok-videóját. Ezen felül pedig beszédet fog mondani Gyurkó Szilvia gyermekjogi tanácsadó szakember is. A műsorvezető Gulyás Márton lesz.