Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tóth Endre: „Itt az ideje, hogy a kormány máshogy viszonyuljon a pedagógusokhoz.”

Bibliai idézettel nyitotta szónoklatát a momentumos Tóth Endre, aki a bosszútól való tartózkodásra szólította fel a kormánypártiakat. Szerinte annál nincs lejjebb, amikor valaki a számára kiszolgáltatott embereken áll bosszút.

Tóth szerint rengetegen fognak a törvény miatt felmondani, a fideszesek ennek ellenére ragaszkodnak a bosszútörvényhez.

A képviselő szerint hiába ismételgeti a kormány, hogy „mi mindenkivel egyeztettünk”, ez valójában csak kommunikációs panel, hiszen a törvényt szinte senki nem támogatja. Példaként jobboldali véleményalkotók erős kritikáit is felhozta.

Szerinte a pedagógusok pontosan érzik, miféle bosszúra készül a kormány:

„aki nem tartozik a lieblingjeik közé, azokat simán áthelyezhetik egy másik iskolába”.

Tóth szerint itt az ideje, hogy a kormány máshogy viszonyuljon a pedagógusokhoz. Amíg a Fidesz csak az erő nyelvén hajlandó kommunikálni, a tanárok a „lábukkal szavaznak majd”, és elhagyják a közoktatást, így a képviselő.

Tóth szerint a kormány mint munkáltató nem a pályaelhagyást akarja csökkenteni, hanem a maradók munkaterheit növeli, közben a költségvetésben történelmi mélyponton van a pedagógusok bérére kijelölt összeg.

Tóth pozitív példaként hozta fel Romániát, ahol ugyan a tanárok szintén eljutottak a sztrájkig, de végül sikerült megegyeznie velük az ottani kormánynak.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás