Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hollik szerint a NER 13. évében az ellenzék miatt nem keresnek 800 ezer forintot a pedagógusok

Hollik István a Kereszténydemokrata Néppárt vezérszónoka úgyszintén nem tért ki a bosszútörvény kritizálására, ellenben rögtön az ellenzék savazásával kezdte felszólalását. Véleménye szerint az ellenzék csak felhasználja a pedagógusokat, miközben nem is ismerik a törvény tartalmát.

Emlékeztetett a rabszolgatörvény vitájára, mikor véleménye szerin az ellenzék hergelte az embereket. Eközben Szabó Tímea párbeszédes képviselő beszólt a KDNP-s politikusnak.

Hollik szerint nem történt meg, amitől a rabszolgatörvény kritikusai tartottak. Szakszervezetek szerint de.

Felsorolta még ezen kívül a szociális törvény elleni tiltakozást is, miszerint akkor is hangulatot keltett az ellenzék.

Fideszes kollégájához hasonlóan Hollik is kifejtette, hogy véleménye szerint az ellenzék azért dolgozik Belgium fővárosában, hogy ne kaphassanak fizetésemelést a pedagógusok, ennek keretében gyurcsányozott is.

Hovatovább Hollik azt állította, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 13. évében az ellenzék tehet arról, hogy a pedagógusok nem keresnek havi bruttó 800 ezer forintot, majd hosszasan sorolta a 2010 előtti kormányok bűneit.

A kereszténydemokrata politikus arra is talált alkalmat, hogy a szakmai egyeztetések alátámasztására felsoroljon számos, a kormánypártokkal közeli viszonyt ápoló szervezetet, melyekkel egyeztettek a státusztörvény tervezetéről, minek folytán változtattak is rajta.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi