Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Barkóczi Balázs: Ez nyílt beismerése annak, hogy a Fidesz 13 évig semmit nem tett az oktatásért

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció képviselője felszólalásában propagandabeszédnek titulálta a Fidesz-KDNP képviselőinek expozéit. Barkóczi szerint Pintér Sándor belügyminiszter nem volt elég bátor ahhoz, hogy személyesen is jelen legyen a bosszútörvény vitáján.

A képviselő szerint a törvényjavaslat nyílt beismerése annak, hogy a Fidesz az elmúlt 13 évben semmit sem tudott tenni a közoktatás leromlásának megállításáért.

Barkóczi felemlegette a tavaly őszi tanárelbocsátásokat, a tüntetéseken használt könnygázt és rendőri erőszakot.

A képviselő ezután arról beszélt, hogy szerinte min kellene változtatni a közoktatásban. Megemlítette a pedagógusok túlterheltségét, az azonnali bérkiegészítés elmaradását és a túlórapénzek visszatartását is. Megemlítette az esélyegyenlőtlenségeket mélyítő körülményeket, így a digitalizáció elmaradását, de a kormányzat fejére olvasta a tanszabadság és a pedagógusok sztrájkszabadságának megvonását is.

Barkóczi kilátásba helyezve egy majdani Dobrev Klára-vezette kormányt, arról beszélt, hogy a DK fel óhajtja számolni az esélyegyenlőtlenségeket, visszaállítja a tanszabadságot, és eltörli a státusztörvényt.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd