Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ander Balázs: Az ország érdeke, hogy olyan pedagógusok oktassanak, akik meg vannak becsülve

A jobbikos Ander Balázs szerint a hatalom cinikusan polgárai vérét és verejtékét árusítja ki, összeszerelő üzemek biorobotjainak nézi őket. Andor szerint sok dolgozó hal meg még nyugdíj előtt, és ez jól jelzi, hogy kormány nem hallja meg a kizsákmányolás elleni hangokat.

A jobbikos képviselő szerint a bérleszorítás kormányzati paradigmája az elmúlt 13 évben csak intenzívebben folytatódott, de azért korábban is jellemző volt.

Ander a Jobbik által javasolt utat említette, mint ami dolgozók megbecsülésére épít. Szerinte a közoktatás azért fontos, mert a jól képzett ember képes a kritikára, könnyebben veszi észre a hibákat.

Ander felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a Mérce szélsőbaloldali, de valamiért a szerzői „liberálisok.” (Ezt nem értjük.)

Ander elmondta, hogy a közoktatásban tanítók többsége hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt, miközben akadozik az utánpótlás. Ha így folytatódik, hamarosan nem lesz elegendő szakember az országban. A képviselő „klebelsbergi fordulatot” sürgetett. Szerinte a vesztes első világháború után Klebelsberg Kunó sem „Párizsban kopogtatott” pénzért, ahogy azt a mostani kormány teszi Brüsszelben. A néhai kultúrpolitikus felismerte Ander szerint, hogy a kultúrába kell fektetni.

Az ország érdeke, hogy olyan pedagógusok oktassanak, akik meg vannak becsülve, mondta Andor. A jelenlegi törvényjavaslat növeli a tanárok terheit, nem teszi vonzóvá a tanári pályát, és rossza gyerekeknek is, ezért a Jobbik nem támogatja azt.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán