Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidesz vezérszónoka beszólt a tiltakozóknak, majd rögtön módosítót is benyújtott

Dunai Mónika a Fidesz vezérszónoka nem sokban kritizálta a bosszútörvényt, egyszersmind felhívta a figyelmet a valódi párbeszéd fontosságára. Maruzsa Zoltán államtitkár eddig nem nagyon gyakorolta az ilyen jellegű viselkedést, de legalábbis a pedagógus szakszervezetek szerint nem sok értelmük volt a találkozóiknak.

Ennek ellenére Dunai méltatta a bosszútörvény bevezetését megelőző társadalmi egyeztetést, amit a legtöbb érintett nem tekintett valódi egyeztetésnek.

A Fidesz vezérszónoka beszólt a tiltakozó pedagógusoknak és diákoknak, kiemelve a kormánypárti sajtó slágertémáját, miszerint a tüntetések erőszakosak, de nem felejtett el baloldalazni sem, miközben bőszen szidta azokat, akik nem értenek egyet a bosszútörvénnyel és bevezetése módjával.

A képviselő leteremtette azon tanárokat is, akik diákjaikkal megosztják a kormány oktatáspolitikájával és jövőbeni terveivel kapcsolatos kételyeiket is.

Dunai brüsszelezett is kiemelve, hogy véleménye szerint az ellenzék a pedagógusok béremelése ellen küzd a belga fővárosban, valamint a gyerekek érdekeinek elsőségét hangsúlyozta. Beszélt még a jó tanárok és megbecsülésük fontosságáról, ami szerinte javulni fog a státusztörvénytől. Ez utóbbiról nincsenek meggyőződve a pedagógusszervezetek.

Dunai elmondta, jelenleg 22 és 26 óra közötti tanórát ír elő a törvény. A képviselő kifejtette, hogy a pedagógusok ezzel szemben fix óraszámot szeretnének, ezért módosító javaslatot nyújtott be, miszerint hetente fix 24 óra tanítást szabjanak meg a pedagógusoknak.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán