Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tiltakoznak? Akkor meghosszabbítjuk Lovasberényig! – fejtette ki egy pedagógus a kormány filozófiáját

Oktogon Solymoss Miklós eötvösös pedagógus elmondta, közel másfél éve küzdenek az oktatás szabadságáért, hogy opció legyen a tanári pálya a fiataloknak, és Magyarország ismét felvehesse a versenyt a világgal az innováció terén. Pintér Sándor belügyminiszter ennek az ellentétét képviseli, a sztrájk ellehetetlenítésével, a pedagógusok megfélemlítésével.

Solymoss Miklós, az Eötvös József Gimnázium tanára is felszólalt a 7igenes, oktatási bosszútörvény elleni tüntetésen. Fotó: Dián Ákos

„Tiltakoznak ellene? Akkor meghosszabbítjuk Lovasberényig!”

– utalt a felcsúti kisvasút esetében is alkalmazott kormányzati érvelésre, hozzátéve, hogy a fiatalok jövője nem szotyi, kisvasút vagy lombkoronasétány.

Emlékeztetett, hogy a Fidesz annak idején progresszívebb eszméket képviselt, valamint idézte Orbántól, hogy a tárgyalásképtelen politikai rendszer magára vethet, ha rálőnek. Ugyanis a felelősség azokat terheli, akik belekényszerítik az embereket, hogy elkergessék őket.

Ennek fényében felszólította a miniszterelnököt, hogy hallgasson magára.

Elmondta, hogy az MTV szerint a tanárok belátták a státusztörvény előnyeit, amit hazugságnak tart – majd Bencsik Andrást is idézte, aki szerint a tüntetők svábbogarak és nem a nemzet részei, majd hosszasan szidta a kormánypropagandát és az oligarchikus társadalmi berendezkedést.

A pedagógus megérdeklődte, hogy kívánja-e folytatni a tömeg a tiltakozást, amire igenlő választ kapott.

Solymoss szerint a felnőttek leszerepeltek, cserbenhagyták a következő generációt – a fiatalok azonban még változtathatnak, ha kritikusak, vitáznak, véleményt formálnak, és ha okuk van rá, akkor azt meg is változtatják. Véleménye szerint, ha el is mennek világot látni, érdemes visszajönniük, mert szükség van rájuk.

Címlapkép: Dián Ákos