Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Tímea: a kormány elkótyavetyéli a jövőt

clark ádám tér Szaszkó ezután ismét a színpadra lépett, ahol ismertette, hogy a kormány kiüresítette a közmeghallgatást – vagyis a részvételi demokráciából kivonták az állampolgárt.

A településeken most már nem tudnak a lakosok nyilvános közmeghallgatáson hangot adni a felháborodásuknak, kérdéseket feltenni, találkozni a döntéshozókkal – akkor sem, ha veszélyes üzemeket telepítenek a településre.

Ezután Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője anyaként szólalt fel. Mint mondta, van egy 12 és 5 éves fia, és nem akarja, hogy a rendőrök könnygázt nyomjanak az arcukba, mert kiállnak magukért.

Kiemelte hogy, 413 napja zajlanak az oktatási tüntetések, ezt minden magyar ember nevében meg is köszönte a résztvevőknek. Felszólította a résztvevőket, hogy harcoljanak tovább, mert minden, amit a parlament falain belül és kívül tett a Fidesz, a jövő tönkretételéről szólt.

Elismételte, hogy a státusztörvény a pedagógusok rabszolgatörvénye. A jövő tönkretételéről szól az a törvény is, amit ma kezdett tárgyalni az országgyűlés, és ami lehetővé teszi, hogy a propagandisták úgy becsméreljenek bárkit, ahogy bírnak.

A jövő tönkretételéről szól véleménye szerint az akkugyárak idetelepítése is, mert elhasználják az ivóvizet. Példaként hozta, hogy a debreceni akkumulátorgyár napi 200 ezer ember ivóvizét fogja felhasználni.

Szabó felszólalása során hevesen putyinozott, kínaizott és európázott.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás