Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Meg fogjuk mutatni, hogy mire képes egy cserben hagyott generáció!

alkotmány utca Hidász Máté, az Egységes Diákfront aktivistája felhánytorgatta, hogy a rendőrállam gyermekvédelmi könnygázt fújt a tizenéves diákokra, akik nem is voltak veszéllyel a rendőrökre. Elítélte az aránytalan fellépést, amivel átléptek egy határt, és amivel a tanárokat és a diákokat megfélemlítik.

Társa elmondta, bíznak abban, hogy az utánuk jövőknek nem kell harcolniuk azért, hogy tanulhassanak. Ehhez kell a remény, hogy jobb oktatási rendszert tudjanak létrehozni. Kifejtette, hogy ha még egyszer gyermekvédelmi könnygázt kell nyelnie vagy a Belügy előtt kell aludnia – akkor is megteszi, és nem fogják meghátrálásra kényszeríteni.

Harmadik társuk elmondta, hogy a mai nap is az oktatásért és azért vannak itt, mert a kormány másfél éve ignorálja a diákokat, tanárokat, szakértőket.

Amikor viszont kiállnak az oktatásért, akkor rendőrsorfallal, bosszútörvénnyel és könnygázzal találják magukat szembe.

Véleménye szerint a hatalom fél az olyan emberektől, akik nem hagyják, hogy elvegyék a jövőjüket, de őket nem tudják megfélemlíteni.

Mert ez az ügy az ő és mindenki jövője Magyarországon. Ezért most van itt az ideje, hogy együtt addig emeljék a nyomást, amíg célt nem érnek,

„meg fogjuk mutatni, hogy mire képes egy cserben hagyott generáció!”

Címlapkép: Dián Ákos