Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lakhatási aktivista: az üres lakásokat át kell adni a rászorulóknak!

clark ádám tér Ezután a Város Mindenkié aktivistája, Lakatosné Jutka beszélt a színpadon. Figyelmeztetett, hogy a kilakoltatási moratórium beszüntetésével visszatérnek a kilakoltatások. De se télen, se nyáron nem kéne kilakoltatni senkit állami erőszakkal, folytatta.

A gyermekvédelem és a polgármesteri hivatalok azzal fenyegetik a kilakoltatás szélén álló családokat, hogy kiemelik a családból a gyerekeket, pedig az törvényileg tilos. Segítség helyett hajléktalanságba kergetik a szülőket a hivatalok.

Nem törekszik arra a kormány, se egyes polgármesteri hivatalok, hogy a hajléktalanságot felszámolják, sőt, ehelyett vegzálják a hajléktalanokat. A gyermekes családokat képtelenek biztonságos körülmények között elszállásolni. A lakhatáshoz való jogot érvényesíteni kell Magyarországon.

„A kilakoltatás kegyetlenség!”, hangsúlyozta az AVM aktivistája, hozzátéve, hogy mennyi üres lakás áll rendelkezésre. Szociálisbérlakásokat követelt és az elhelyezés nélküli kilakoltatások felfüggesztését. A bogaraktól fertőzött tömegszállások azonban nem nevezhetők „elhelyezésnek”, tette hozzá. Követelte, hogy fejezzék be a gyermekek kiemelését a szegény családokból.

Az üres lakásokat át kell adni a rászoruló családoknak.

Végezetül Lakatosné Jutka azt kérdezte a státusztörvény ellen tüntető diákoktól és tanároktól, hogy akkor is ott lesznek-e, ha kilakoltatás ellen tiltakoznak, és ha például nem fideszes, hanem DK-s polgármester lakoltat ki valakit. A tömeg igennel válaszolt.