Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Nyilván az a jó a diáknak, hogy kirúgják a tanárát érettségi előtt fél évvel”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Pilz Olivér és Törley Katalin megint együtt álltak a színpadra, mindketten a Tanítanék Mozgalom prominens tagjai. Ők is az Európai Uniót említették elsőnek, ami már nem hajlandó szemet hunyni a magyar kormány lopásai és csalásai felett.

Tanár felszólalók 2022. december 3-án a pedagógustüntetésen. Fotó: Juhász-Boylan Kincső / Mérce

Azzal, hogy a Fidesz propagandára költi az állam pénzét, azzal egyúttal az oktatástól vesz el. Ráadásul azzal reagál az elégedetlenségre, hogy kevésbé szerencsés pedagógusokat bármilyen logika nélkül rúg ki.

„Nyilván az a jó a diáknak, hogy kirúgják a tanárát érettségi előtt fél évvel”

– mondja ironikusan Pilz.

Szerintük a kormány új ellensége a pedagógustársadalom. De annak örülnek, hogy nem tud sikeres lenni a gyűlöletkeltés, mert a diákok és a szülők kiállnak mellettük.

Beszéltek a kormány Kréta-konzultációjáról is, amiben arról kérdezik a szülőket, hogy „egyetértenek-e azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?”

Azt mondják ezzel a kormány a diákokat agyatlan bábúnak tekinti, mintha nem lenne önálló gondolatuk. Törley azt kérte, jelentkezzen, akit a tanára kényszerített rá, hogy ma este itt legyen. Nem emelkedtek fel kezek.

Hajnal Gabriella a Klik jelenlegi elnöke 2016-ban még tüntetéseket szervezett szakszervezeti tagként, most meg a kollégáit rúgja ki – elevenítette fel a két tanár. Azt mondják, a hozzá hasonló lefizethető „csinovnyikok” tartják fent a rendszert, mert a saját érdekeiket a gyereké elé helyezik.

Beszédük végén aktivitásra kérték a kollégáikat és diákjaik szüleit:

„Kollégák, vonjátok kérdőre az igazgatókat, akik megtiltják, hogy sztrájkoljatok! Szülők, tegyetek panaszt a tankerületnél, hogy nem megfelelő az oktatás!”

Hozzátették, hogy addig amíg Orbán Viktor és Pintér Sándor nem távoznak a hatalomból, folytatni kell a tiltakozást: „Legyetek engedetlenek! Blokkoljátok az oktatást! Ne fogadjátok el az igazságtalanságot!”

Címlapkép: Tanár felszólalók 2022. december 3-án a pedagógustüntetésen. Fotó: Juhász-Boylan Kincső / Mérce