Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

noÁr: ezek nem jobb- vagy baloldali ügyek, hanem nemzeti ügyek!

Ez a cikk több mint 1 éves.

Nagy Zsolt színész és felkonferáló a közönség közé ment, és megkérdezte, ki miért van itt.

Az igazságért!

Az oktatásért!

Az unokáimért!

A gyerekeimért!

Szolidaritásból!

A jogaimért!

NoÁr (Molnár Áron) újra megtapsoltatta az EDF-es diákokat, majd elmesélte szolnoki élményét, miszerint mielőtt Szolnokra ment volna, néhányan megfenyegették, hogy megverik őt. A szolnoki tüntetésen végig mellette állt két pedagógus, akik azt mondták, azért állnak ott, hogy megvédjék. Ezért érzi kötelességének, hogy ő is megvédje a tanárokat. Az egészségügyi szakdolgozókért és a szociális szféráért is felszólalt.

Ezek az ügyek „nem jobb- vagy baloldali ügyek, nem keresztény vagy nemkeresztény ügyek, vidék vagy fővárosi ügyek, hanem nemzeti ügyek”, jelentette ki a rapper.

Szabadabb és nyitottabb országért harcol. Emlékeztetett, hogy egy kormányplakát egy havi pedagógusbérbe kerül, majd a jövedelmi egyenlőtlenségekre hívta fel a figyelmet a politikusok és a pedagógusok közt. Ezután egy petíció aláírására szólított fel, és azt kérte, hogy kövessék a diákok a miskolciak példáját és kezdjenek ülősztrájkba. Végezetül rappelés helyett elszavalta a Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan c. dalát.

„Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért!” Tüntetés 2022. november 26-án. Fotó: Dián Ákos