Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás: szó sincsen kifizetési stopról a kormányzatban

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Magyar Nemzet tudósítója arról kérdezett, valóban kifizetési stopot rendeltek-e el a kormányzatban. Ezt Gulyás Gergely cáfolta, szerinte

„nincs stopról szó, a kifizetéseket csak a Pénzügyminisztérium jóváhagyásával lehet megtenni”.

A miniszter szerint erre a 4,9 százalékos költségvetési hiánycél tartása miatt van szükség. Hangsúlyozta ugyanakkor, szerinte a gazdasági válság közepén is „kifejezetten jól teljesít” a magyar gazdaság.

Egy másik kérdésre válaszolva pedig közölte, Gyurcsány Ferenc Partizán csatornán megjelent interjúja bizonyítja, hogy a baloldal „igyekszik elterelni a figyelmet arról a botrányról, ami a tiltott külföldi támogatásaikról szól”. Ezzel arra célzott, hogy Márki-Zay Péter alapítványáról kiderült, több mint 2 milliárd forintnyi támogatást kapott a kampány alatt amerikai kötődésű politikai szervezetektől.

„Sohasem gondoltuk, hogy a baloldal dollárbaloldal lesz, példátlan botrány ez a magyar politika történetében.”

Azt is leszögezte Gulyás Gergely, pillanatnyi kétsége sem lehet senkinek afelől, hogy „a Gyurcsány-házaspár” irányítja a magyar baloldalt.

Arról is beszélt a miniszter, a nemzeti konzultáció nem „sztahanovista munkaverseny”, de „a magyar állampolgárokat be kell vonni két választás között is a döntéshozatalba”.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi