Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egyesével akar tárgyalni a kormány az önkormányzatokkal a rezsikompenzációról

Ez a cikk több mint 1 éves.

Az RTL kérédésre válaszolva a kancelláriaminiszter elmondta, nem lát az esélyt ársapka bevezetésére az önkormányzatok rezsiköltségei kapcsán, mert szerinte akkor „azt is meg kéne mondani”, hogy ki fizeti ki a különbözetet. A miniszter szerint az önkormányzatok helyzete eltérő, de aki tud, attól a „jelenlegi helyzetben elvárható”, hogy  járuljon hozzá a közös teherviseléshez. Gulyás Gergely szerint az önkormányztok  különböző helyzete miatt egyedileg kell tárgyalni velük a rezsikompenzációról, erre tett javaslatot a kormány.

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta Gulyás, hogy jó ötletnek tartja a Magyar Labdarúgó Szövetség javaslatát, miszerint a futballklubok  a tao-forrásokat rezsiköltségekre fordíthatnák.  A miniszter szerint ez más ágazatokban, például a kulturális intézményekben is megtörténhet, bár ott már nincsen tao-rendszer.

A tanuszodákról Gulyás azt mondta, az uszodák messze a legdrágább fenntartásúak, ezért minden uszodát biztosan nem tudnak nyitva tartani télen. Az a kérdés, hol mit kell bezárni: az egyik egy földrajzi-elheylezkedési kérdés, tehát egymáshoz közelebbi uszodák közül nagyobb eséllyel zátnak majd be; emellett azokat kell előnyben részesíteni, ahol tömeg- és versenysport is biztosított – mondta a miniszter.