Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Északi Áramlat helyzete Gulyás szerint nem érinti Magyarországot

Ez a cikk több mint 1 éves.

A TV2 kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, szerinte az Északi Áramlat megrongálása után felértékelődik az orosz-török Török Áramlat vezeték szerepe,

Magyarországra a szükséges földgázt azonban az Ukrajnán keresztül húzódó Testvériség gázvezetéken keresztül érkezik, a helyzet tehát nem érinti az itthoni ellátást.

Másik kérdésre közölte, tiszteletben tartják a vasárnapi olasz választáson megnyilvánult akaratot, és sok sikert kívánnak Giorgia Meloni kormányának.

A 30 éven aluli nők Orbán Viktor által a parlamentben emlegetett szja-kedvezményének kiterjesztéséről elmondta, a miniszterelnök csak egy példát hozott fel arra, mi mindent nem szabad feláldozni a válság oltárán, a részletek még kidolgozásra várnak.

Arra a kérdésre pedig, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök adatcégén keresztül kapcsolódik-e a Márki-Zay-féle amerikai pénzekhez, Gulyás újra elmondta, „dollárbaloldal van Magyarországon” és szerinte veszélyes az, ha ilyen nagy külföldi befolyás alá kerültek. Bajnai szerepéről viszont ő is csak sajtóhírekből értesült.

További kérdésre a miniszter hozzáfűzte, nincs tervük arra az esetre, ha az EU-s helyreállítási alap pénzei idén nem érkeznek meg, ez ugyanis „rosszhiszeműség lenne”. Kiemelte, szerinte nagyon fontos korrupcióellenes reformokra készülnek.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi