Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Sándor, Sándor, tűnj a pinámból!”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Kossuth tér A politikusok már megint a nők méhében turkálnak, és ígéreteik ellenére hozzányúltak a 30 éves abortuszszabályozáshoz – kezdte a műsor záróbeszédét Molnár Via, a Patent és a NANE aktivistája. 

Molnár Via, a NANE és a Patent aktivistája. Fotó: Mérce/Csengel Karina

Molnár arról beszélt, hogy az abortuszok előtt előírt kötelező „tanácsodásokon” a családvédelmi szolgálat munkatársai fel vannak hatalmazva, hogy manipulatív módon a magzat megtartásáról győzködjék a várandós nőket. Ezek hatására csak kevesen gondolják magukat, és sokan  külföldre menekülnek inkább, hogy emberséges körülmények között vetessék el a magzatukat. A kötelező konzultáció eredménye csak a tortúra fokozása – mondta Molnár Via.

A nőjogi szervezetekhez  eljutottak olyan jelzések, hogy egy-egy buzgó kórház már a „szívhangrendelet” előtt is kötelezte a nőket az embrionális szívcső pulzálásának meghallgatására. 

Az abortusz korlátozása nem csökkenti az abortuszok számát, mert amíg nem létezik mindenki számára hozzáférhető fogamzásgátlás, addig addig abortusz is lesz – folytatta Molnár.

Szerinte ha nincs biztonságos és legális abortusz, akkor a külföldre utazást magunknak megengedni nem tudó nők veszélyes eszközökhöz nyúlnak. Nem véletlenül lett az abortusztilalom elleni tiltakozás brutális jelképe a kötőtű és a vállfa – folytatta.

Dúró Dóra és Novák Katalin nyugodtan kampányoljon a szülesztés mellett, ők megengedhetik maguknak, hogy náluk szerencsétlenebb sorsú nőket alkalmazzanak házimunkára, korrepetálásra. 

Sándor, Sándor, tűnj a pinámból – zárta beszédét Molnár Via a Pintér Sándor belügyminiszternek címzett szlogennel, amely a tüntetésre készített transzperensek némelyikén is visszaköszön különböző formákban:

Fotó: Csengel Karina/Mérce