Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Idén is számos szakszervezet, civil szervezet, mozgalom támogatja a Lakásmenetet

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Város Mindenkié közzé is tette a hivatalos támogatók listáját a menet indulása előtt. Ezek között megtalálható az Amnesty International magyarországi szervezete, az Utcáról Lakásba Egyeszület, a TASZ jogvédő szervezet, a Habitat for Humanity, a Budapest Pride.

De támogatását fejezte ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a SZÁD – Szociális Ágaztaban dolgozók Szakszervezete és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma is.

A médiatámogatók között megtalálható a Partizán Youtube-csatorna.

Az ugyancsak a Lakásmenet mellé álló Szikra Mozgalom Facebook-oldalán az eseménnyel kapcsolatban azt kérdezte követőitől:

„Szerinted sincs rendben, hogy az egyre mélyülő válság árát velünk fizetteti meg az elit? Szerinted is itt az idő, hogy most fizessenek azok, akik eddig profitot profitra halmoztak?”

Azt is hozzátették: „Legyen a lakhatás alapjog! Fizessenek a gazdagok!”

A Habitat for Humanity előzetes úgy fogalmazott, „idén 10. alkalommal vonulunk azért, hogy a 3 millió embert érintő lakhatási szegénységre érdemi válaszokat adjanak végre a döntéshozók.”

A Partizán pedig még toborzó videót is forgatott:

Címlapkép: Tanulni lakhatás nélkül?! – a Hallgatói Szakszervezet molinója az AVM 10. lakásmenetén Fotó: Dián Ákos / Mérce