Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az energiaigényes vállalatok kapnak támogatást, az adásvétel után mondják meg miből vettük a Vodafone-t

Ez a cikk több mint 1 éves.

Azzal kapcsolatban, hogy tervezik-e az alulbecsült infláció miatt átírni a jövő évi költségvetést, Gulyás Gergely elmondta, Még nem, de a novemberi, decemberi adatok fényében át kell majd tekinteni és módosításokra is valószínűleg szükség lesz. A miniszter hozzátette, addig olyan hektikus változások is lehetnek, amik miatt egyelőre nincs értelme még átalakítani.

A költségvetés átszabásában nincs szégyelleni való, ez a világ minden országában most így van – tette hozzá Gulyás.

Arról, hogy mely ágazatok kapnak támogatást elmondta, mindenhol szeretnének, de elsősorban az oknak a vállalkozásoknak, amelyek energiaigényes iparágakban ellátási gyártó láncok részei. Ilyen az üvegipar, ami nélkül más iparok is leállnak.

A december 31-én lejáró otthon-felújítási program meghosszabbításáról még nem döntöttek, de a cél a családtámogatási rendszer fenntartása és bővítése, ennek módjáról nincs még döntés – mondta el kérdésre a miniszter.

Arról, hogy Szijjártó Péter hogy áll a 700 millió köbméter földgáz beszerzésével, amire megbízást kapott Gulyás Gergely elmondta, „jól állunk”. Azt, hogy mindet sikerült-e beszerezni azt nem tudja, de a tárolók töltöttsége 65,4 százalékon áll. Ez 81 napra elegendő az ország ellátására, csak a lakosság számára 175 napra.

Arról, hogy milyen forrásból teremtik elő a Vodafone vételárát elmondta erről akkor tud majd részleteket mondani, ha lezárul az adásvétel:

„Most folyik egy hosszú cégvizsgálat, aminek alá kell támasztani az értéket, ezután lesz tranzakció, ami után tudunk tájékoztatást, adni.”

De nagy valószínűséggel hitelből fogják fedezni a telekommunikációs cég 49%-os megvásárlását.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd