Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Nem áll távol a valóságtól”, hogy hitelből vesszük a Vodafone-t, nem lesz több a családi pótlék

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Reuters kérdésére Gulyás elmondta, miből fogja finanszírozni a kormány a Vodafone megvásárlását, elmondta, hogy nyilvánosságra fogják hozni amint az üzlet megkötetett, de az a feltételezés, hogy hitelből fedezik, „nem áll távol a valóságtól”.

A források folyósításaival kapcsolatban elmondta, az EU-ban mérföldkövekhez van kötve a pénzek kiutalása. Ha ezeket elérik, akkor kapjuk meg a kijáró összegeket.

Az ATV arról kérdezte még a minisztert utolsóként, hogy a családi pótlékot most duplán utalták, az iskolakezdésre való tekintettel, de ettől még októberben a családok ismét nehéz helyzetben lesznek. Gulyás elmondta, hogy a Nagycsaládosok Országos Szövetségének kérésére hozták még ezt a döntést évekkel ezelőtt.

Hozzátette, hogy nem terveznek emelni a családi pótlék összegén.

Arra, hogy miért nem emelkedett a családi pótlék összege több, mint 10 éve, elmondta, hogy felesleges kiemelni egy elemét a családtámogatási rendszernek, hiszen a sokgyerekes családok Európai összehasonlításban kiemelten magas támogatást kapnak. Elmondta, a jövő évi költségvetésben a családtámogatásokra szánt összeg semmivel sem kevesebb, mint az elmúlt években.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher