Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nagy Márton miniszter tárgyalt Moszkvában energiaügyben hétfőn, Gulyás szerint nincs is 16 ezres létszámhiány az oktatásban

Ez a cikk több mint 1 éves.

A HVG arra volt kíváncsi, hogy voltak-e hatástanulmányok, kimutatások arra, hogy ilyen helyzetben jó ötlet ekkora költés.

Gulyás szerint az ilyen nagy eljárásoknál egy hosszú értékelési folyamat van. Ez több hónapos, részletes folyamat, és csak akkor tud az állam vásárolni, ha nemzetközileg elismert könyvvizsgáló szerint is rendben van az összeg.

Szerinte a könyvvizsgálat vissza fogja igazolni, hogy a vételár reális-e, vagy sem.

Kérdésre válaszolva Gulyás azt is elárulta, hogy Nagy Márton gazdasági miniszter tárgyalt vasárnaptól hétfőig Moszkvában energetikáról.

Kórházakat, szociális intézményeket és iskolákat mindenképpen nyitva kell tartani a kormány szerint, akkor is ha drága a fűtés – válaszolta Gulyás egy további kérdésre.

Gulyás hangsúlyozta a továbbiakban, hogy szerinte nincs 16 ezres hiány az oktatási szakmában.

Mint arról a Mérce beszámolt, időközben a tanári pályát elhagyók száma jelentősen megugorhatott a nyár folyamán.

„A két nyári sztrájktárgyalásos fordulóval felgyorsult a pályaelhagyás, miután a kormányzati hozzáállástól sokan besokalltak”

– nyilatkozta a Mércének Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke. Gosztonyi értesülései szerint 5-15 közötti létszámban állnak fel egy-egy tantestületből a pedagógusok, jónevű intézményekben is. A szakszervezeti vezető szerint jövő héttől hozzávetőleges, október elején pontos adatok is jönnek majd.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila