Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás szerint nem gond, hogy antiszemita vádak érik a Kossuth rádió igazgatóját, akit kitüntetett

Ez a cikk több mint 1 éves.

A 444 kérdésére Gulyás Gergely elmondta, az adófizetők azért járnak jól a Vodafone megvásárlásával, mert magyar tulajdonba kerül egy cég, ami profitot termel. Amikor a stratégiai célkitűzéseket elmondták, akkor szerinte arról volt szó, hogy magyar és nem állami tulajdonba kerül majd a cég, ezért csak 49%-os tulajdonrészt kap a kormány.

Azzal kapcsolatban, hogy augusztus 20-án kitüntette Siklósi Beatrixot, a Kossuth rádió csatorna-igazgatóját, aki körül korábban kirobbantak antiszemita vádak, még Köves Slomó is tiltakozott a kinevezése ellen. Gulyás elmondta, Siklósinak a 2006-ban „rendőrterror” idején tanúsított viselkedését díjazták.

Többszöri kérdésben sem volt hajlandó érdemben válaszolni arra, hogy ez hogyan fér össze a kormány által hangoztatott antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciával. A 444 kérdésére inkább visszakérdezett, és úgy reagált, hogy Siklósinak

vagy voltak, vagy nem voltak antiszemita botrányai.

Siklósi Beatrixszal kapcsolatban szerinte az a fontos, hogy 2006-ban kiállt az áldozatok mellett és ezzel érdemelte ki a kitüntetését. Az újságírótól még azt is megkérdezte, hogy jó véleménnyel van-e Churchillről, hiszen elolvasva az életművét az „nem férne ma bele”.

Címlapkép: Mohai Balázs/MTI/MTVA