Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zöldellő Sárrét Egyesület: mindenki ültessen fákat!

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Zöldellő Sárrét Egyesület nevében Kecskés Tímea szólalt fel.

Az aktivista elmesélt egy személyes történetet a fákkal kapcsolatban, miszerint kiskorában kiszökött az ablakon felmászni a szilvafára, hogy ott olvasson, majd arról beszélt, hogy régen a nagyapjával kirándult az erdőben. Kifejtette, hogy anyaként, szülőként klímaszorongó, ezen pedig azzal próbálnak segíteni az egyesületükkel, hogy a saját környezetben tesznek valami hasznosat.

Egyik céljuk, hogy gyerekeik is lássanak erdőt, tudjanak erdőben sétálni.

Tapasztalta, hogy milyen tarra vágott erdőben kirándulni, és nem találta jónak. Hangsúlyozta az apró lépések fontosságát a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás terén – és véleménye szerint sokan, apró lépésekkel az erdőirtó rendelet visszavonását is el tudják érni.

Felhívta a figyelmet, hogy a rendelet a hozzájuk hasonló kis egyesületek tevékenységét is zárójelbe teszi – ugyanitt felszólította közönségét, hogy mindenki ültessen fákat. Lehetőleg többet, de legalább egyet, mert véleménye szerint ezt tudja megtenni az egyes ember.

Címlapkép: Kecskés Tímea (Zöldellő Sárrét Egyesület) felszólal a “NE VÁGJ KI MINDEN FÁT!” elnevezésű tüntetésen, 2022. augusztus 17. Fotó: Dián Ákos / Mérce