Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bojár Iván András: „Európa Bolsonaro-ja százmilliót fát akar kivágni”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Bojár Iván András és felszólalt. Az író felhívta rá a figyelmet, hogy egy ősöreg fa is található a téren, ami tanúja volt a magyar történelem sok fordulópontjának. Szerinte a kormány ilyen fákat élne fel, mikor már „minden gyerek figyelme a klímavédelem felé fordul.”

Bojár elmondta, szerinte a kormány olajjal táplálja a tüzet, miközben elszáradnak a vetések, és aki ez ellen felszólal, „az libsibolsi”, és trollhadsereget szabadítanak rá. Függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali, minden magyar emberé az erdő Bojár szerint.

A jogszabályi védelem szerinte éppen azt jelentené, hogy nekünk  őrzi meg a fákat, de a kormány épp az ellenkezőjét csinálja. Közölte, hogy meg fogjuk védeni a fákat, a tömeg erre hangos „Megvédjük!” skandálással reagált.

„Kedves barátaim, ebből a rendeletből nem lesz semmi!”

– jelentette ki Bojár.

A 10 Millió Fa Egyesülete nevében közölte, hogy ők sosem politizáltak, ők csak 10 millió fát akarnak ültetni, de „Európa Bolsonaro-ja” meg százmilliót akar kivágni.

Szerinte a kormányzat mismásolással próbálja elterelni a figyelmet, ő is megemlékezett róla, hogy a tegnapi miniszteri utasítás nem ér sokat. Azt is kiemelte, hogy hamarosan gazdatüntetés lesz, és annak is a klímaválság az oka.

„Forró ősz lesz”

– jelentette ki.

Civil ellenállásra van szükség Bojár szerint, aki kirángatná az erdők védelmét a jobb- és baloldali politikai szembenállásból.

Címlapkép: “NE VÁGJ KI MINDEN FÁT!” Magyarország zöld civil szervezeteinek közös tüntetése Fotó: Dián Ákos / Mérce