Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„A vizeinket, úgy tűnik, már elvesztettük, de az erdőinket nem engedjük!”

Ez a cikk több mint 1 éves.

F. Nagy Zsuzsa, a Zöld Kapcsolatok Egyesület képviseletében színpadra lépve elmondta, hogy jelenleg is dolgoznak a „Mentsük meg a Bükköt!” programon, aminek szintén a fairtó kormányrendelet visszavonatása a célja.

Az erdőőrséghez csatlakozó aktivistákat méltatva arról is beszélt, hogy „ők azok, akik nem csak az interneten nézegetik a csodálatos Bükköt”.

Szerinte, ha rövidtávú érdekeink miatt feláldozzuk az ökoszisztémát, nincs sok esélyünk hosszútávon.

F. Nagy elmondta, hogy nemrég tért vissza a Lyukó-völgyből, ahol a mélyszegénységgel is szembesült, kitért rá, hogy nem lehet a környezettudatosságot számon kérni a szegényeken, akik gyakran néhány nap alatt eltüzelik a szociális tűzifát, és úgy szereznek utánpótlást, ahogy tudnak.

Szerinte azokat kell elítélni, akik a jelenlegi helyzet kialakulásához hozzájárultak. Állítja, lenne mit ellenőrizni a szociális tűzifa szétosztásával kapcsolatban: beszámolt róla, hogy látta, ahogy sokszor helyi prominenseknek osztogatják azt, miközben a közmunkások fagyott gallyakat szednek a fűtéshez.

F. Nagy szerint a passzív, energiatakarékos házak építése lenne inkább a prioritás.

A szónok szerint nem alaptalan a gyanakvás a kormányzat szándékait illetően, miután harácsolók vetettek szemet az erdőkre.

„A vizeinket, úgy tűnik, már elvesztettük, de az erdőinket nem engedjük!”

– közölte F. Nagy, amire a tömeg hangos „Nem hagyjuk” skandálással reagált.