Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem voltak nagy leépítések a miniszterelnökségen, kazángyártásba is belekezdhet az állam

Ez a cikk több mint 1 éves.

Gulyás Gergely a 24.hu-nak elmondta, hogy a miniszterelnökségen nem volt jelentős létszámcsökkentés, viszont azt megerősítette, hogy szeretnék a miniszterelnökségi dolgozók számát a lehető legkevesebbre szabni, ugyanis „fölösleges bürokratából egy is sok”.

A különböző irányító hatóságok összevonása miatt tovább fog csökkenni a miniszterelnökségen dolgozók száma, ugyanis az összevonás miatt így meg fognak szűnni a „párhuzamosságok”, a tárcák számának csökkenésével.

2019. január elsejével 15%-os létszámcsökkentést hajtott végre a kormány, és akkor megszabtak egy irányszámot a létszám szempontjából, és ahol megnövekedett ehhez a számhoz képest a dolgozók száma, ott szeretnének létszámot csökkenteni.

Az iskolák tűzifára átállása kapcsán azt nyilatkozta Gulyás, hogy ez az átállás elsősorban a kicsi iskolákban lesz lehetséges, olyanokban, ahol 4-8 osztályt oktatnak. Ezeknek az iskoláknak a felmérése folyik a kormány által, illetve annak, hogy miként és mennyi forrással tudják ezt az átállást támogatni, még állami kazángyártás lehetőségét is felvetette Gulyás.

Azt viszont leszögezte, hogy az átállást teljes mértékben a kormány fogja finanszírozni az adott iskolákban.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor