Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormányzati járművek sem tankolhatnak majd olcsón

Ez a cikk több mint 1 éves.

A HVG kérdéseiből kiderült, hogy a kormányzati gépjárművek sem fognak tudni árstoppos benzinnel tankolni, illetve megerősítette Gulyás Gergely, hogy a volánbuszokra továbbra sem fog vonatkozni a benzinárstop, és a kormány nem is tervez ezen változtatni, mert ha járna a kedvezmény, akkor elmondása szerint a kormány „egyik zsebéből rakná át a másikba” a pénzt.

A HVG Varga Mihály kijelentésére is kitért, miszerint a nagyobb cégek devizában is fizethetik a társasági adót, ami Gulyás szerint nem jelenti az adó mértékének változását, csupán azt, hogyha ezeknek a cégeknek egyszerűbb euróban vagy dollárban fizetni az adót, akkor nyugodtan megtehetik azt, részben a nyersanyag importálás drasztikus növekedése – 3-3,5 százalékról 20-21 százalékra – miatt.

Napelem-pályázatok kapcsán Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy minél előbb újraindulhatnak, azonban ezek EU-s pályázatok, amelyek most az Európai Bizottság vizsgálatai miatt nem hozzáférhetőek. Ezzel kapcsolatban azt is hozzátette, hogy örülne, ha az ellenzéki EP képviselők az „5 milliós fizetésükkel” ne dolgoznának a magyar emberek rezsicsökkentése ellen Brüsszelben.

Hegedűs Zsuzsa kapcsán is tisztázta a helyzetet Gulyás: „lemondott, és mi elfogadtuk”.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán