Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

20 perce számolgatom, hogy honnan kell indulnia egy menekültnek, hogy „10 biztonságos országon” haladjon át

Ez a cikk több mint 1 éves.

Ritkán kérem az olvasóim segítségét, hiszen mégiscsak épp az lenne a munkám, hogy nekik segítsek információhoz jutni, és nem fordítva, ám Gulyás Gergely menekültügyi kitérőjével kapcsolatban nem tudok napirendre térni egyelőre. A miniszter egy kérdésre válaszolva emlékeztetett rá, hogy Magyarország minden menekültnek segít, de a kormány szerint nem menekült az, aki tíz biztonságos országon keresztül érkezik hazánkba, és ezért inkább csak „meg akarja választani, hogy hol éljen”.

A kérés tehát az, hogy aki tud, küldjön olyan értelmes útvonalakat, amelyeken keresztül egy kiinduló ország és Magyarország között mindenképpen 10 országot kell érinteni, és olyan országból indul, ahonnan értelmezhető mértékű migráció indul Magyarország irányába.

És akkor arról még messze nem is beszéltünk, hogy ezen országok közül hány számít biztonságosnak.

(Érdemes megjegyezni, hogy biztonságos országnak menekültügyi szempontból nem az az ország számít, ahol kevés a lövöldözés, vagy földrengés, hanem az, amelynek stabil menekültügyi rendszere van, tehát nincs meg az a veszély, hogy a menedékkérőt visszatoloncolják.)