Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tusványosról üzentek a kormány tagjai a Pride résztvevőinek

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Telex  rövid riportjában arról kérdezte a kormánytagokat és kormánypárti politikusokat , hogy mit gondolnak az idei Pride-ról, illetve hogy mit üzennek a rendezvény résztvevőinek a jobboldal hagyományos nyári rendezvényéről, a Tusványos fesztiválról.

,,Érezzék jól magukat Budapesten!”

-jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter. Nagy István agrárminiszter ugyanezekkel a szavakkal csatlakozott a politikushoz. Varga Mihály pénzügyminiszter hozzátette, „legyen béke és biztonság”.

Semjén Zsolt szerint mindenkinek joga van úgy felvonulni ahogy akar, ugyanakkor abszurdnak tartja, hogy szexuális irányultság tekintetében tartsanak egy ilyen rendezvényt.

„Ilyen alapon akár felvonulhatnak azok, akik a szőke hölgyeket kedvelik…kit érdekel?”

-tette hozzá a nemzetpolitikáért felelős miniszter.

Orbán Viktor szokásos éves tusványosi beszédében a „genderkérdésre” is kitért. ,,Kevesebb szó esik erről, de ebben az ügyben is bíróság elé vittek minket, várjuk az eredményeket” – utalt a gyermekvédelminek nevezett, de valójában nagyon is homofób törvénnyel kapcsolatos uniós eljárásra.

Soha nem lesz annak a nyugati bolondériának itt többsége.

A magyar ember haja alá nem megy be. Vannak itt ezek a gendermicsodák, de mi maximum egy Transilvaniát tudunk kimondani – fogalmazott Orbán.

 

Címlapkép: MTI/Veres Nándor