Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás miniszter szerint ma nincs olyan állam, amely ennyire meg tudná védeni az állampolgárait a háború hatásaitól

Ez a cikk több mint 1 éves.

A 444 arra kérdezett rá, hogy olyan időkben, amikor a miniszterelnök szerint „nem lehet előrelépni, hanem azt kell megvédeni, amink van”, hogyan lehet indokolt Orbán Viktor fizetésének megemelése. Gulyás Gergely a már ismert kormányzati reakciókat ismételte el: szerinte „nem normális állapot”, hogy a miniszterelnök kevesebbet keres, mint a kormánytagok, ráadásul Orbánt „utolsónak” hagyták, kivárta a sorát. Hozzátette azt is, hogy Orbán Viktor még így is a a térség egyik legkevesebbet kereső miniszterelnöke.

A kormányzati kommunikációra szánt tétel idei emelését Gulyás szerint az indokolja, hogy „egy háborús helyzet vitán felül áll, hogy megfelelően kell tájékoztatni az állampolgárokat”.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a térségben viszonylagosan alacsony magyarországi általános infláció mellett egyes élelmiszerek árának növekedése már a harmadik legnagyobb az egész EU-ban, Gulyás azt felelte:

ma nincs olyan állam, amely annyira meg tudná védeni annyira a saját állampolgárait a háború hatásaitól – és itt hosszan sorolta, hogy a családtámogatástól a rezsicsökkentésig mi mindent sikerült megvédeni -, mint amennyire a magyar kormány meg tudja.

„Teljes egészében nem tudjuk elszigetelni magunkat egy szomszédos háború hatásai alól”

– mondta.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi