Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Visszakapnák a rezsicsökkentést a legkisebb vállalkozások, mégsem lesznek elvonások a humánszférában

Ez a cikk több mint 1 éves.

Gulyás Gergely határozottan kijelentette, hogy a sajtó értesüléseivel szemben a kormányhivataloknál nem lesz leépítés, hiába írja a jövő évi költségvetés, hogy 30 milliárdot szeretne spórolni a kormány az állami bürokráciában. Gulyás azzal oldotta fel az ellentmondást, hogy nincs olyan állami szerv, ahol a kormány szerint leépítésre lenne szükség, ott már az elbocsátások megtörténtek 2018-ban. Most leépítés az állami cégeknél lehet inkább, itt szeretne pénzt spórolni a kormány, hogy mennyit, azt még nem tudják – továbbra is kérdés maradt, hogy akkor miből számolták ki a 30 milliárdos leendő állami megtakarítást.

További elvonásokra kitérve tegnapi hír, hogy Pintér zártkörű eligazításon jelentette be, hogy a humánszférában elvonás lesz, Gulyás ezt határozottan tagadta. Arra kérdésre, hogy miért volt tilos felvételeket készíteni a belügyminiszter tájékoztatóján, és így miért kell találgatni arról, hogy mi hangozhatott el, a miniszter azzal válaszolt, hogy szerinte mindez normális.

Gulyás Gergely továbbá bejelentette azt is, hogy a legkisebb vállalkozások visszakapnák a rezsicsökkentést.

A tervezet maximalizálná a fogyasztást: 4600 kilowattóra és 1489 köbméter gáz lenne a rezsicsökkentett fogyasztás plafonja a kisvállalkozások számára. Az intézkedésről még ma várható rendelet.

Címlapkép: pixabay.com