Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán fizetéséről és Kirill pátriárkáról társalgott a 444 és a miniszter

Ez a cikk több mint 1 éves.

A 444 kérdésére megtudhattuk, hogy a miniszterelnök fizetését Gulyás Gergely javasolta, mivel nem tartotta helyesnek, hogy kevesebbet keressen más kormánytagoknál, és továbbra is jó javaslatnak tartja.

Még úgy is, hogy Magyarországnál csak két uniós országban alacsonyabb az átlagbér – legalábbis a 444 szerint, míg Gulyás szerint hat országban is alacsonyabb az érték.

Ezután azzal büszkélkedett, hogy GDP tekintetében már sikerült leelőzni Portugáliát. Itt érdemes megjegyezni, hogy egyrészt a GDP nem megfelelő mutatószám a társadalmi jólét tekintetében – például az egyébként nem túl gazdag Portugáliában a társadalmi jólét a gazdasági és politikai berendezkedésnek köszönhetően jóval nagyobb.

Majd perceken keresztül Kirill moszkvai pátriárkáról társalgott az újságíró és a miniszter, de szóba került a katolikus egyház feje is.

Ukrajna területi integritásával kapcsolatban elmondta, ezt a kérdést Ukrajna kormányának kell megítélnie – nem pedig kívülről kell tanácsokat adni, majd megjegyzéseket tett az ország politikájára, valamint az Egyesült Államok elnökére.

Hernádi Zsolt véleménye szerint jól vezeti a MOL-t, ami abból is látszik hogy kritizálta a meghosszabbított benzinárstopot – amit a jelen helyzetben felelősen tudtak meghozni.

A gazdasági nehézségek miatt elhalasztandó kormányzati beruházásokkal kapcsolatban nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Címlapkép: Flickr