Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Már korábban emelték, így a szakképzésben dolgozó pedagógusok bérét most nem emelik

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Magyar Hírlap kérdésére Gulyás kitért a szakképzésben dolgozó pedagógusok, valamint a magániskolák tanárainak bérére is, miszerint előbbi tekintetben korábban már emeltek 30 százalékot,

így a háromszor 10 százalékos emelés rájuk nem vonatkozik.

Budapesttel kapcsolatban elmondta, hogy igyekeznek minden települési vezetéssel jóban lenni, majd Karácsony Gergely főpolgármestert szidalmazta.

A Mediaworksnek válaszolva pedig a globális minimumadóról értekezett, elismerve, hogy az eddigiekben a lengyel kormány ellenezte, azonban változtatott álláspontján. Azt is kifejtette, hogy az Egyesült Államokban a republikánus álláspont úgyszintén a minimumadóval szemben foglal állást, így kockázatos, hogy elfogadják-e a koncepciót, miután a szenátusban és a képviselőházban is republikánus többség várható. Így Európa a vesztese lenne egy ilyen rendszernek.

A Mandiner kérdésére megerősítette, hogy a keleti határokat a NATO-val együtt védi a Honvédség, és támogatnak minden közös hadgyakorlatot.

A miniszter azt is újfent hangsúlyozta, hogy nem tarja problémásnak hogy 2024-ben az önkormányzati választások után hónapokkal foglalnák el pozícióikat a megválasztott politikusok.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt