Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nagy Márton szerint az extraprofit-adó nem kergeti ki a nagyvállalatokat az országból

Ez a cikk több mint 1 éves.

 

Ha áthárítja a költségeket egy multi akkor a profitja ugyanúgy marad, szerinte ezt könnyet meg lehet állapítani, hogy ne a lakosság viselje a terheit

Az újságírók azt is megkérdezték, hogy mi a garancia arra, hogy az új extraprofit-adók 2023-ban megszűnnek. Nagy Márton szerint az adó neve rá a garancia, mert ha megszűnik az extraprofit, elmúlik a háború és az infláció, meg a gazdasági válság, akkor az extraprofit adója is meg fog szűnni.

Hány évig fog még a MOL orosz olajat finomítani? -kérdezték a gazdasági minisztert. A magyar kormánynak nagyon erős álláspontja, hogy nem fogadja el a jelenlegi feltételeket az EU-s olajembargóról, szerinte a megoldás az lehet, ha 15-18 milliárd euró érkezik Magyarországra, amivel finanszírozható az átállás.. Gulyás Gergely hozzátette, nem az átállás idejében van a vita, hanem hogy az Európai Bizottság nem tesz eleget a kötelezettségeinek.

Nagyot arról is kérdezték, van e olyan várakozás az új adókkal kapcsolatban, hogy a nagyobb vállalatok inkább elhagyják Magyarországot. A miniszter szerint nem, mert extraprofitot vennének el, az pedig minden gazdasági szereplő saját üzleti döntése, hogy elmennek e az országból.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt