Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás: minden szankciót támogat a kormány, ami jobban fáj Oroszországnak, mint az EU-nak

Ez a cikk több mint 1 éves.

A miniszterek most az újságírói kérdésekre válaszolnak. Gulyás Gergely elmondta, már a háborús veszélyhelyzetet megelőzően fokozott védettséget rendelt el a kormány a határon, amit fenn fognak tartani, sőt tovább emelhető is szükség esetén – egyelőre azonban nem látják szükségét.

A válság kapcsán bevezetett intézkedések a kormány szerint az idei és a jövő évre is elegendőek ahhoz, hogy megmaradjon a rezsicsökkentés, a családtámogatások, valamint a honvédelem is biztosított legyen. Gulyás hozzátette: egyedül a kormányzati beruházások egy évvel történő elhalasztását nem vezették volna be, ha nem lenne háborús helyzet, de olyan nagy gazdasági áldozatot ez sem jelent.

Az uniós szankciókkal kapcsolatban leszögezte: minden olyan szankciót hajlandó a kormány támogatni, amely jobban fáj Oroszországnak, mint az EU tagállamainak, így Magyarországnak is. Az olaj tekintetében azonban szerintük ez egyelőre nincs így.

Nagy Márton miniszter elárulta: az energiaszektor és a bankszektor képviselőivel már tárgyalt az extraprofit-adóról, azt azonban nem fejtette ki, milyen reakciók érkeztek tőlük.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor