Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely: holnaptól csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak befagyasztott áron

Ez a cikk több mint 1 éves.

Gulyás Gergely az Orbán Viktor által bejelentett rezsivédelmi és honvédelmi alappal kapcsolatban arról beszélt: az elhúzódó háborús helyzetben nemcsak az ország biztonságát, hanem a gazdaságát is meg kell védeni, meg kell erősíteni a honvédséget, és az infláció miatt méltánytalan extraprofithoz jutó nagyvállalatoktól és bankoktól kell nagyobb tehervállalást kérni. Ezért hozták létre a két alapot, amelyekbe „extraprofit-különadók” kerülnek bele, melyekből a kormány hosszú távon a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédség fejlesztését finanszírozza.

A miniszter kiemelte: a kormány a költségvetési célokat mindig betartotta 2010 óta, ezek az intézkedések pedig arra is biztosítékot adnak, hogy az idei 4,9 százalékos költségvetési hiánycél is teljesüljön. Az előrejelzések szerint 5,2 százalékos lesz az infláció jövőre, a kormány 3,5 százalékos hiánycélt tűzött ki célul a következő évre.

A benzinárstoppal kapcsolatban bejelentette: komoly visszaéléseket tapasztalnak, amit úgy akadályoznak meg, hogy holnaptól csak a magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a magyarországi tankolást kedvezményes áron.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi