Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás: fontos, hogy az állam figyelje, milyen külföldi befolyásolási igények jelennek meg a sajtóban

Ez a cikk több mint 1 éves.

Kocsis Máté kijelentésével kapcsolatban, miszerint a titkosszolgálatoknak be kellene azonosítani a külföldi szolgálatban álló civil szervezeteket és médiumokat, Gulyás azt mondta: a médiafelületek működésével és betiltásával kapcsolatban éppen a liberális oldalon jelentek meg követelések, és vádak is onnan szoktak elhangzani például az orosz dezinformáció kapcsán. A miniszter szerint egy államnak fontos, hogy erről tudjon, a világon mindenhol különös figyelemmel vannak arra, hogy milyen külföldi „befolyásolási igények” jelennek meg közösségi médiában és a hírekben. A szolgálatok feladata, hogy feltárjanak minden ilyet.

Az állami beruházások elhalasztásával kapcsolatban a miniszter azt mondta, nem fogják titokban tartani, mely beruházok csúsznak, egy megközelítő listájuk van ezekről. Az alapelv az, hogy ahol megkezdődött az építkezés, ott torzókat nem hagynak meg, befejezik őket. Azokat halasztják el jövőre, amelyeket még nem kezdtek meg.

Azzal kapcsolatban, hogy lehet-e már tudni, mely civilek tarthatnak  szexuális felvilágosító foglalkozásokat a közoktatási intézményekben, miután a kormány közel egy éve elrendelte, hogy az EMMI készítsen adatbázist az állam által akkreditált szervezetekről „LMBTQ lobbi” elleni harc címén, Gulyás nem tudott válaszolni. A miniszter a szaktárcához irányította az újságírókat, akik azonban onnan sem kaptak választ eddig.