Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Toroczkai a Mi Hazánk majálisán: „ha a fehér cápát meg lehet menteni a kipusztulástól, akkor a fehér embert is”

Ez a cikk több mint 1 éves.

Hajógyári-sziget A parlamenti küszöböt átlépő Mi Hazánk Mozgalom elnöke és frakcióvezetője, Toroczkai László is felszólalt a párt május 1-i rendezvényén, a Hajógyári-szigeten (ez hosszú évekig a MIÉP és a Jobbik hasonló rendezvényeinek is helyszíne volt). A színpadról Toroczkai a párt sajtófőnökével Kisberk Szabolcs volt Hír TV-s újságíróval beszélgetve némi kárörömmel jegyezte meg, idén ők az egyetlen ellenzéki párt, akik majálist tartanak, pedig ez régen a baloldal ünnepe volt.

Beszélt még arról is, szerinte érdemes a párt politikáját az Országgyűlésben is folytatni, mert mint megjegyezte,

neki mindegy, hogy a Fidesz, vagy ők valósítják-e meg azokat az ötleteket, amiket a Mi Hazánk dob be a köztudatba.

Értekezett az ukrajnai háborúról is, szerinte felháborító, hogy az „idegesítő ukrán elnök”, Zelenszkij és a budapesti ukrán nagykövet azt akarják, hogy „háborúban haljunk meg értük”, miközben ők elnyomják a magyarokat Kárpátalján. Kérdésre ehhez hozzátette, szerinte nem Ukrajna területi integritását kell tiszteletben tartani, „hanem a történelmi Magyarországét.”

Nagyon röviden azért Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is odaszólt, amikor arról beszélt, a Nyugat őket „nácizza”, Putyin pedig Ukrajnát akarná „nácitlanítani” de szerinte mindkét fél „békén hagyhatná végre őket ezzel.”

Szerinte a párt egyik legfontosabb feladata lesz a következő években az „LMBT-lobbi’ elleni küzdelem. Szerinte azonban az is fontos, hogy a „nyugati wokeizmus”, amely szerinte a „fehér ember kiirtását tűzte ki célul”, továbbra is kudarcot valljon.

„Ha a fehér cápát meg lehet menteni a kihalástól, akkor lehessen a fehér embert is!” – mondta, szavait komoly taps kísérte.

Hangsúlyozta azt is, véleménye szerint a Mi Hazánk ellenfele nem csupán egy „globális háttérhatalom”, mert Orbán Viktor Magyarországon „kicsiben egy saját háttérhatalmat is létrehozott.”

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd