Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lassan véget érnek a május elseji programok, így mi is zárjuk közvetítésünket

Ez a cikk több mint 1 éves.

2022. május elsején a munkásság némiképp csalódottan ünnepelhetett a munkásság szűk hónappal a Fidesz legújabb kétharmados győzelmének árnyékában.

A munkásságot várhatóan – legalábbis az eddigi tendenciák alapján – tovább sanyargató kormányzati intézkedések ellenére ugyanakkor van feladata és perspektívája a szakszervezetiségnek.

Ezekről szerezhettünk tudomást a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma majálisán, ahol többek között a lakhatással, valamint a pedagógussztrájkkal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattunk meg a Mérce munkatársainak részvételével, míg a Városligetben a Magyar Szakszervezeti Szövetség rendezvényén fejtegették a szakszervezetiség perspektíváit.

Szintén a Városligetben számos baloldali szervezet jelent meg, mások mellett a kapitalista rendszert radikálisan elutasító csoportok is, minek keretében punk-koncertekkel adtak hangot a kizsákmányoltak dühének. A Hajógyári-szigeten pedig a szélsőjobboldali Mi Hazánk gyűlésén értesülhettek az érdeklődők a „fehér faj” védelmének állásáról.

A Mércének is otthont adó Kazán Közösségi Ház pedig a FiDo parkban tartott szomszédsági majálist, ahol a környék számos szervezete megjelent, valamint mi is kitelepültünk.

Lassan viszont véget érnek a programok, így mi is zárjuk közvetítésünket.

Köszönjük a figyelmet, és ha tetszett ez a közvetítés, kérjük támogassatok!

Címlapkép: Juhász-Boylan Kincső / Mérce