Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Komjáthi: Hadházy vitte el a rabszolgatörvény elleni tiltakozás fókuszát a dolgozókról

Ez a cikk több mint 2 éves.

Városliget Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese a Magyar Szakszervezeti Szövetség által szervezett beszélgetésen elmondta, hogy a rabszolgatörvény-ellenes tüntetések után megszakadt a tiltakozás a munka törvénykönyve módosítása ellen.

A politikus szerint ez leginkább Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek köszönhető.

Mint mondta,

„Hadházy Ákos volt az, aki fontosabbnak tartotta a köztévé körüli anomáliát és dolgokat, mint a dolgozók megélhetését és a rabszolgatörvény elleni tiltakozást. Ő volt az, aki elvitte a tiltakozások fókuszát a rabszolgatörvényről a köztévéhez.”

Az együttműködés ugyanakkor mint mondta megmaradt, továbbra is rendszeresen kér információkat a szakszervezetektől, és amennyire tőle telik, segíti, támogatja is a szakszervezeteket.

A politikus később arról is beszélt, hogy vannak gyakorlatok a szakszervezetek segítésére parlamenten belül és kívül is, például törvényjavaslatok beadása formájában, melyek bekerültek az ellenzéki programra is.

A politikus ugyanakkor kifejtette, hogy a szakszervezeteknek nem szabad a politikára várniuk, maguknak kell elkezdeniük megalkotni egy új munka törvénykönyvét.

Ők pedig megadnak minden segítséget, hogy törvényjavaslat formába tudják önteni.

Parlamenten kívüli segítségként pedig említette, hogy az ellenzéki politikusok a szakszervezet mellett álltak a Suzukinál alapított szakszervezet kapcsán, mikor a cég minden lehetséges módon próbálta gáncsolni a munkások szervezkedését, de említette Dunaújvárosban is, ahol szintén kiálltak mellettük, mikor a munkásokat sanyargatták.