Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Paks 2 építését nem fenyegetik a szankciók

Ez a cikk több mint 2 éves.

Kárpáti András, a MediaWorks újságírója a „baloldali” Datadat-botrányról kérdezte a miniszterelnököt, aki azt válaszolta, hogy ez nem az ő szakterülete, de azt hozzátette, hogy

„az embernek vannak saját adatai, ha azt nem adják oda valakinek, akkor azt nem lehet használni”.

Azt is hangsúlyozta, hogy az emberek adatainak privátnak kell maradniuk, és nem lehet eladni őket se határon túli cégeknek, sem pedig pártoknak.

A második kérdés Paks 2-vel volt kapcsolatos, ami kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy az EU-oldaláról lehet gond a Paks 2 kapcsán.

„Nem értünk egyet a szankciókkal, de ott, ahol nem sért saját érdeket, ott elfogadjuk, akkor is ha más a meggyőződésünk”.

Azt is megerősítette, hogy a nukleáris erő kérdésköre nincsen egy EU-s szankcióban sem, korábbi szerződések alapján folytatódhat az erőmű megépítése.

Sok belpolitikai és geopolitikai támadás érte Paks 2-t, és „ha nem jöttek volna ezek a támadások, akkor 2023-ra megépült volna” az erőmű, és akkor az energiaválság sem fenyegetne. Akkor az orosz olajról, „ha a gázról nem is” le tudott volna mondani a kormány.

Orbán Viktor szerint viszont, ha most elmegy valaki Paksra, akkor láthatja, hogy ebből „2023-ra nem lesz erőmű”, mert még a munkálatok sem vették kezdetét.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher