Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Családvédelem és nemzetállam továbbra is a fő csapásirány

Ez a cikk több mint 2 éves.

Orbán Viktor szerint a kormány víziója Európáról és a jövőről változatlan:

„A Fidesz hisz a nemzetállamban, nemcsak abban, hogy ez jó és elkerülhetetlen, hanem reneszánsza lesz, egész Európában”.

A kormány világértelmezése úgy hangzik, hogy a „sorscsapások” – válságok, járványok – globális természetűek, de a reakciókat lokálisan kell adni ezekre, ezért tartják jónak a nemzetállam modelljét.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Európai Unióval megerősítik szövetségüket.

„Az Európai Unión belül képzeljük el Magyarország jövőjét.”

A NATO megerősítését hangsúlyozta: ha „Magyarország erősödik, azzal a szövetségesei is”.

Magyarországon béke van, a béke pártján áll, kicsi az ország, de mindent megtesznek azért, hogy tűzszünet legyen.

A háború kapcsán az nyilatkozta, hogy egyre brutálisabb a háború, és ha nem lesz tűzszünet, akkor még több szenvedésre számíthatunk, ami közeledni fog az „EU belsejéhez”.

A családok védelme most a legfontosabb a kormány számára, ugyanis gazdasági válság fog következni, amelynek a miniszterelnök szerint elsősorban az a szankciórendszer az oka, amit az oroszokra szabott ki az Unió. Ezt kezelnünk kell, és erre képes lesz Magyarország.

A magas energiaárak miatt brüsszeli beavatkozásra lesz szükség. Amíg háború van, minden adminisztratív előírást, mint például az adókat, meg kell szüntetni.

Orbán Viktor követeli az ETS-rendszer felfüggesztését, szerinte fel kell függeszteni a villamosenergia árának összekapcsolását a gázárral, végül pedig el kell törölni a  bioüzemanyag bekeverésének kötelezettségét az üzemanyagba. Ez véleménye szerint csökkenteni fogja az energia árát.

A közeledő EU-csúcson ezeket a javasolni is fogja Orbán Viktor.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán